Kampus Kustannus on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) alainen julkaisusarja ja erikoiskustantamo, joka toimii pääasiassa opiskelijavoimin. Kampus Kustannuksen toiminnasta ja päätöksenteosta vastaa JYYn edustajiston valitsema toimitusneuvosto, jonka kokouksiin ja toimintaan kaikki kustannusalasta kiinnostuneet voivat vapaasti osallistua. Kampus Kustannus on perustettu 1979.

JYYn alaisuudessa toimivana julkaisusarjana Kampus Kustannus pyrkii palvelemaan opiskelijoita tarjoamalla mahdollisuuden hankkia kustannusalan työkokemusta (ks. Haluatko kustannustoimittajaksi). Lisäksi Kampus Kustannus on oiva julkaisukanava opiskelijoiden omille töille (ks. Haluatko kirjailijaksi, Haluatko kuvittajaksi, Haluatko kääntäjäksi).

Akateeminen ja paikallinen erikoiskustantamo

Kampus Kustannus on erityisesti opiskelijoita ja muuta akateemista yleisöä sekä jyväskyläläisiä ja muita keskisuomalaisia kiinnostavan kirjallisuuden julkaisemiseen keskittyvä erikoiskustantamo. Otamme julkaisemaamme kirjallisuuteen liittyvissä valinnoissa ja rajauksissa huomioon kohdeyleisön, mutta emme rajaa julkaisuja tiettyyn tyylilajiin.

Julkaisemme monipuolisesti erilaista kirjallisuutta, muun muassa

  •   akateemista tietokirjallisuutta
  •   populaaritieteellistä tietokirjallisuutta
  •   oppimateriaaleja
  •   runoja
  •   proosaa
  •   sarjakuvia

Vahvuusalueitamme ovat erityisesti yhteiskunta- ja humanistiset tieteet, mutta olemme kustantajana aina avoimia uusille ideoille.

Kartuta kokemusta kustannusalalta – lähde mukaan toimintaan

Oletko koskaan ajatellut, että kustannusalalta olisi hyvä saada kokemusta? Kampus Kustannuksen jäsenenä voit olla mukana päättämässä uusista kirjaprojekteista, olla kustannustoimittaja ja kirjan taittaja! Kokemusta voi saada myös myyntitapahtumista, markkinoinnista ja muista kustantamon toimintaan liittyvistä asioista. Kokouksiin ja toimintaan saa tulla mukaan myös, vaikkei kuuluisi toimitusneuvostoon.

Otamme kaikki kirjallisuudesta, kirjoista, lukemisesta, kirjoittamisesta ja kustannustoiminnasta kiinnostuneet avosylin vastaan. Jos mietit toimintaamme osallistumista, tule kokouksiimme, liity sähköpostilistallemme tai ota yhteyttä.