Kansantajuinen sarjakuva taloudesta keräsi kiinnostuneita

 

 

Velkaelvytys. Kestävyysvaje. Bruttokansantuote. Talous on jokapäiväinen ja kaikkien arkeen vaikuttava asia, mutta suurelle osalle ihmisiä taloustermien merkitys jää hämäräksi. Kun päättäjien ja finanssivaikuttajien puheita on hankala ymmärtää, voi keskusteluun osallistuminen tuntua mahdottomalta. Siksi ei liene ihme, että kansantajuinen sarjakuvateos talouden historiasta ja teoriasta keräsi julkaisujuhlaansa paljon kiinnostuneita.

Työkaluja talousmaailman ymmärtämiseen saa nimittäin nyt suomeksi, kun Michael Goodwinin kansainvälinen bestseller Economix – Sarjakuva siitä kuinka talous toimii (ja ei toimi) julkaistiin Päivi Antilan suomennoksena. Suomennoksen julkaisua juhlittiin Jyväskylän Bar Vakiopaineessa 18.12.2017 järjestetyissä julkkareissa.

Tilaisuuden pääpihvi oli talouden toimintaa, myyttejä ja talouskeskustelua purkanut paneelikeskustelu, johon osallistuivat kulttuuripolitiikan lehtori (ma.), YTT, dosentti Mikko Jakonen Jyväskylän yliopistolta, väitöskirjatutkija ja Jyväskylän yhteiskunnallisen opiston rehtori Taija Roiha sekä sarjakuvatutkija Oskari Rantala. Economixia panelistit kehuivat helppotajuiseksi ja kaikille saavutettavaksi kirjaksi, jonka voisi tarjota vaikka yläkoulun yhteiskuntaopin tunneille luettavaksi.

 

Kuvassa vasemmalta: paneelin juontanut Miia Pirinen, Mikko Jakonen, Taija Roiha ja Oskari Rantala.

 

Kirja osoittautui illan aikana myyntimenestykseksi, mutta vielä niitä riittää. Jos et päässyt paikalle, hanki omasi Jyväskylän yliopiston Sopista ja verkkokaupasta.

Lämmin kiitos Vakiopaineelle ja kaikille julkkarivieraille hienosta illasta!

 

Teksti ja kuvat: Mia Turpeinen